Kijktip: Cryptoboy

Published by

on

Na een ruzie met zijn vader valt de jonge Amir voor de aantrekkingskracht van crypto en de verleidelijke beloften van een ondernemer over financiële onafhankelijkheid.

De Nederlandse speelfilm uit 2023 laat zien hoe grote beloften toch echt te mooi zijn om waar te zijn en hoe geld een wig kan drijven tussen families en vrienden.

Inhoud

In Amsterdam-Oost wil Amir meer in het leven dan bezorger blijven voor Burrito, het slechtlopende Mexicaanse restaurant van zijn vader Omar. Ondanks dat hij allerlei ideeën heeft om het restaurant moderner te maken, wil zijn vader hier niets van weten. De twee komen steeds meer tegenover elkaar te staan als een groot vastgoedbedrijf het huizenblok opkoopt en de huur verdubbelt. De familie dreigt zowel restaurant als woning te verliezen. Dan ontmoet Amir een jonge crypto-ondernemer, die gouden bergen belooft. De naïeve (of hoopvolle?) Amir sluit zich aan bij de razendsnel groeiende crypto start-up, terwijl de relatie tussen vader en zoon verder verslechtert.

Ga dat zien

Onder koppen als “Van Burrito-Boy naar Crypto-god” en “Familiedrama meets Wolf of Wall Street” kan deze derde film van regisseur Shady El-Hamus rekenen op goede recensies. Kijken dus.

Cryptoboy is hier te bekijken op Netflix.

Foto header: Rogier van Eck/Netflix

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Volg dan de LinkedInpagina van witwasnieuws.

Plaats een reactie